Norrbottens läns landsting

Om Norrbotten och Norrbottens läns landsting

Kontaktperson

,
Telefon:
E-post:

Det är lätt att trivas i Norrbotten

Inom Norrbottens läns landsting får du ett utvecklande och meningsfullt jobb. Du får också möjligheter till ett rikt liv och en aktiv fritid. Här finns rikedomarna runt knuten; naturen, kulturen och en sund livsmiljö.

Naturen är storslagen året om. Sommartid kan du segla i skärgården, besöka våra nationalparker eller vandra i fjällen. På vintern kan du åka skidor på Dundret eller Riksgränsen eller i ett skidspår nära ditt hem. Du kan också prova på issegling, långfärdsskridskor eller skotersafari.

Kulturlivet blomstrar i Norrbotten. Vi har tre minoritetsspråk som ger spännande möten mellan svensk, finsk, samisk och tornedalsk kultur. I länet produceras även nyskapande litteratur, poesi, film, musik och teater.

Norrbotten - en trevlig fjärdedel av Sverige

Norrbotten täcker en fjärdedel av landets yta och har 250.000 invånare. I residens- och hamnstaden Luleå bor cirka 80.000 personer. Här finns Luleå tekniska universitet med 14 000 studenter årligen. Luleå Airport är en av Sveriges största flygplatser, med 15 dagliga avgångar till Stockholm. Det finns också goda kommunikationer inom länet.

I Norrbotten bor de flesta längs kusten. Stora delar av länet är glesbygd. Utifrån dessa förutsättningar är landstingets organisation uppbyggd. Med stora avstånd föds kreativiteten och vi är ett av de ledande landstingen i Sverige inom ny teknik. Vi provar nya lösningar och anpassar sjukvården till våra geografiska förhållanden.

Tillväxt, utveckling och livskvalitet

De viktigaste uppgifterna för landstinget är att sköta hälso- och sjukvården och att stärka regionens tillväxt och utveckling. Genom insatser inom till exempel kultur, utbildning och näringsliv bidrar vi till att skapa ett län som du mår bra i.

Landstinget rymmer en mängd olika verksamheter och yrken. Vi är länets största arbetsgivare, med cirka 7 500 anställda. De flesta jobbar inom hälso- och sjukvården. Men här finns också yrken inom till exempel tandvård, kultur, utbildning, administration och regional utveckling.

22 augusti 2011
Kommentera sidan

Kommentera innehållet på sidan

Här kan du skicka in synpunkter eller kommentera innehållet på den aktuella webbsidan.
Det du skriver här skickas till landstingets webbredaktion.

Om du behöver kontakta vården ska du inte använda detta formulär. Ange inte några personuppgifter här.

Kontakta istället din hälsocentral eller vårdenhet via telefon eller genom att logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster.

* = Obligatorisk uppgift

    • Bild för användarverifiering